• Gratis bezorgen al vanaf € 30 in NL
  • Meer dan 100.000 klanten gingen u voor!
  • Onze klanten geven ons een 9.2

Wat is het verschil tussen Inkt en Toner?

Wat is het verschil tussen Inkt en Toner?

Inkt wordt gebruikt in inkjetprinters. Het is een vloeistof getint met pigmenten of kleurstoffen. Toner, aan de andere kant, is een fijn poeder dat wordt gebruikt in laserprinters.

Zowel inkjet- als laserprinters worden gebruikt voor thuis- en commerciële printdoeleinden, zoals het maken van afdrukken met uw digitale camera of het uitprinten van tientallen pagina's tekst. Maar de manier waarop ze het op een stuk papier toepassen is heel anders.

Inkjet printers spuiten kleine inktdruppeltjes door even kleine nozzles op papier. U kunt zich de spuitkoppen voorstellen als kleine waterslangen, die allemaal duizenden keren per seconde aan en uit gaan. Geavanceerde printersoftware bestuurt alle spuitkoppen.

Er zijn twee hoofdcategorieën van inkjetinkt: inkt op basis van kleurstoffen (dye), of pigmenten. Inkten op basis van kleurstoffen bestaan uit kleurstoffen die zijn opgelost in een vloeistof. Gepigmenteerde inkten daarentegen gebruiken ultrafijn poeder dat in een vloeistof is opgelost. Als u precies wilt weten wat er in deze inkten zit, wens ik u veel succes. Inkjet cartridges zijn een enorme inkomstenbron voor printer bedrijven, en ze bewaken zorgvuldig hun formules.

Laserprint-technologie is niet zo eenvoudig. Dat komt omdat toner zich niet aan papier hecht op de manier waarop een vloeibare inkt dat doet.

Toner bestaat meestal uit fijngemalen polyester, een soort kunststof. Net als uw broek die aan uw benen kleeft, kan polyesterpoeder een statische lading vasthouden die op alles grijpt met een tegengestelde lading.

In deze printers, een laser creëert een elektrostatische sjabloon van uw gewenste beelden op een roterende metalen trommel, die een elektrische lading heeft. Een cartridge verspreidt toner op de trommel, maar de toner kleeft alleen op bepaalde plaatsen waar de laser de elektrische lading van de trommel verandert.
Hedendaagse printtechnologie is sneller en goedkoper dan ooit tevoren, maar het is niet altijd direct duidelijk welk type printer het beste is voor specifieke opdrachten. Maak de verkeerde keuze, en u kunt honderden extra euro's per jaar opblazen op printerverbruiksartikelen - namelijk inkt of toner.

Resumerend, de printer laadt ook de vellen papier in als ze door de machine gaan. Als het vel langs de trommel krult, trekt het de geladen toner eraf in exacte vormen die tekst en afbeeldingen vormen. Dan smelt een hete fuser in principe het polyester op zijn plaats, waardoor scherpe, veegvrije afdrukken worden gemaakt.


Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacybeleid ter kennis genomen.

Wie jarig is TRAKTEERT!
Pak uw voordeel
De scherpste prijzen