dit is uw beste inkt deal!

MediaHolland FAQ

Veel gestelde vragen MediaHolland

Vraag:

Wat is het verschil tussen “compatible” en “remanufactured”?

Antwoord:

Compatible houdt in dat het een geheel nieuwe inktpatroon of toner is, met bijbehorende nieuwe chip. Remanufactured houdt in dat het een gerecyclede inktcartridge of toner is die  voorzien is van nieuwe inkt of toner, en voorzien is van een nieuwe chip, of waarvan de chip gereset is.

Vraag:

Wat is het verschil tussen dye inkt en pigment inkt?

Antwoord:

In de basis; Dye inkt is op waterbasis, en trekt in het papier. Pigment inkt is op oliebasis en blijft op het papier. Dye inkt is doorzichtig, pigment inkt is dat duidelijk niet.

Vraag:

Wat als mijn printer de Mediaholland Inktpatroon of toner niet herkend?

Antwoord:

Het kan soms voorkomen dat een printer een alternatieve inktpatroon of toner niet herkend. Zorg ervoor dat de chip (indien aanwezig) goed contact maakt, en dat de inktcartridge of toner goed is geplaatst en aangedrukt. Bij sommige merken (bijvoorbeeld HP) is het zo dat bij een firmware update de fabrikant code meestuurt waardoor alternatieve inktpatronen, niet, of niet meer worden herkend. Wij adviseren altijd om de automatische firmware update van uw printer uit te schakelen. Immers, wanneer uw printer goed werkt, waarom zou deze dan geüpdate moeten worden. TIP: Haal de printer een nacht van de stroom, alle kabels er ook uit. Dan de volgende morgen weer opstarten en de inktpatronen opnieuw plaatsen.

Vraag:

Hoe kan het dat er zoveel meer inkt in jullie inktpatronen zit?

Antwoord:

Bij de originele inktcartridges wordt zeer veel ruimte onbenut gelaten, cartridges zijn vaak niet helemaal afgevuld. Bij de MediaHolland inktcartridges maken we gebruik van alle ruimte in de inktpatroon en zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk waar krijgt voor uw geld.

Vraag:

Als ik Huismerk gebruik, vervalt dan de garantie op mijn printer?

Antwoord:

Nee, zeker niet! Fabrikanten mogen geen garantie weigeren na het gebruik van Mediaholland inktpatronen, inktcartridges of toners. Men mag de consument niet verplichten om originele inktpatronen of toners te gebruiken. Dit is vastgelegd in EU-wetgeving.

Vraag:

Wat zijn hervulbare patronen?

Antwoord:

Hervulbare inktpatronen zijn alternatieve inktpatronen die al helemaal zijn voorbereid om door u te worden gevuld met inkt. Dit kan met dye inkt alsook met pigment inkt. De hervulbare patronen hebben waar nodig een ARC (Auto Reset Chip). Deze chip zorgt ervoor dat, elke keer als u de inktpatronen opnieuw gaat vullen en uit de printer neemt de chips, als u de cartridges weer in de printer plaatst, gereset zijn. Dus dan heeft u weer de normale aanduidingen op uw printerscherm m.b.t. de vulstand e.d.. Ook zijn de navulbare patronen voorzien van rubber dopjes om het vullen zo makkelijk mogelijk te maken.

Vraag:

Waarom zijn MediaHolland inktcartridges zoveel goedkoper dan originele inktcartridges?

Antwoord:

MediaHolland cartridges zijn zoveel goedkoper simpel om het feit dat wij geen printers hoeven te ontwikkelen. De prijs van Inkt zoals gebruikt in inktpatronen of toner zoals gebruikt in laserprinters, zijn voor de grote merken niet hoger dan voor ons. Alleen betaald u voor de printer in verhouding zo’n lage prijs dat de marge dan moet komen uit de originele inktpatronen of toners.

Vraag:

Waarom moet ik toch verzendkosten betalen?

Antwoord:

Wij leveren onze inktpatronen en toners tegen zeer scherpe prijzen. Vergelijk u dit gerust met onze concurrenten. Wij leveren uw bestelling vanaf € 30,00 Gratis aan u af. Voor bestellingen onder de € 15,00 moeten wij helaas € 5,95 verzendkosten rekenen. Dit komt omdat wij ook de kleine pakketjes tegen het maximale tarief moeten frankeren. Ook u snapt dat bij een bestelling van € 12,95 bijvoorbeeld wij niet de marge hebben om ook nog € 6,75 portokosten te betalen. Tussen € 15,00 en € 30,00 rekenen wij slechts € 3,95 verzendkosten. Al onze pakketten worden met track-trace code verstuurd.