dit is uw beste inkt deal!

604XL, alles gevuld, geen inkt op papier?

U denkt, ik heb toch alles goed gedaan?

Heeft u net de nieuwe hervulbare cartridges die geschikt zijn voor de epson 604XL binnen, en komt er geen inkt op papier? In een enkel geval horen we deze klacht, maar er is ook een simpele oplossing. Bij de levering zit een standaard gebruiksaanwijzing, als u die volgt zullen de cartrdiges normaliter gewoon prima werken. Ook de ARC (Auto Reset Chip) doet prima zijn werk.

Nu blijkt dat in een enkel geval de opmerking komt, dat na het vullen van de cartridges, er geen inkt op papier komt? Conclusie; er zit nog lucht in de cartridges. Hiervoor is gelukkig een simpele oplossing; de lucht moet eruit!

Hoe ziet de cartridge er uit?

Nieuwe type filter in de 604XL

In het rode vierkant ziet u een extra filter in de cartridge, met daaraan gekoppeld een aantal leidingen die eindigen in de inktuitlaat (laat altijd de folie op de inktuitlaat intact, dus nooit verwijderen). Ook deze leidingen en het filter moeten gevuld zijn met inkt, anders komt er geen inkt op papier.

Hoe lossen we dit op?

Heel simpel, bij elke cartridge moet met een lege injectiespuit zonder naald de lucht uit de cartridge worden getrokken in een vacuum. Dit doe u door de spuit in de vulopening te drukken (deze passen precies), en daarna de lucht er uit te trekken. U voelt dat er een vacuum ontstaat, en u ziet dat het filter en de leidingen zich ook vullen met inkt. Dit doet u bij ale 4 kleuren. Zorg er wel voor voordat u begint dat u het dopje voor de ontluchting op de cartridges drukt. Als u alle 4 cartridges heeft gedaan, kunt u de vulopeningen weer afsluiten! Op het moment dat u ze weer in de printer plaatst, verwijdert u de ontluchtingsdopjes!

Zie hier een video hoe dit te doen

 

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacybeleid ter kennis genomen.