Houdbaarheid Refill inkt

Refill inkt, en de duurzaamheid van inkten

Vaak hoor ik, dat men leest in forums, of dat bepaalde andere fabrikanten melden dat refill inkten een slechtere houdbaarheid hebben dan originele inkten en dat dit met name bij gele inkt problemen met de duurzaamheid en compatibiliteit zou geven...

Sommige mensen schrijven, de inkt zou verdikken met de tijd, we lezen in andere fora dat met name gele inkt in vergelijk met de originele inkt problemen zou geven en de cartridge zou verstoppen na een korte tijd.

Aangezien de vraag wel vaker word gesteld, zou ik hier graag een paar woorden over willen zeggen:

Onze inkten zijn ontworpen met de grootst mogelijke zorg en laten dergelijke problemen niet zien. De gele inkt is zo duurzaam als de andere inkten ook. En problemen in vergelijk met de originele inkt, zijn er niet!

Algemeen onze inkten:


De inkten zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden gebruikt in hervulbare inktpatronen (refill cartridges) maar ook in originele patronen zonder dat de patronen speciaal moeten worden schoongemaakt.
De dye-inkten (zogenaamde dye-inkten) hebben een houdbaarheid van ten minste 2 jaar
 De pigment inkten, zoals de zwarte pigmentinkt voor tekst, en ook de gekleurde pigment inkten hebben een houdbaarheid van ten minste één jaar.

In het algemeen worden onze inkten langer gebruikt zonder problemen, maar dit is ook afhankelijk van de bewaar omstandigheden. Ideaal wordt inkt in het algemeen opgeslagen bij een normale kamertemperatuur in een schaduwrijke plaats. Dus gelieve niet op een radiator leggen of op de vensterbank,
In het algemeen is het voldoende de inkt in een kast of in een lade te bewaren.

Wij zelf printen soms met refill inkten die al meer dan zes (6) jaar oud zijn, ook zonder enig probleem.

WebwinkelKeur

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »